Neked, a megrendelőnek nem az jár a fejében, hogy wordpress, joomla vagy egyedi kód,

hanem egy simán, jól működő weboldalt szeretnél, amit magad is tudsz frissíteni. Ugye?

Ha kitalálsz egy új szolgáltatást, ha lesz egy új terméked, ha webshoppal nyitnál az országon kívül is, ha változnak az adataid, hát nem szeretnél pénzért kódolóhoz futni, ezeket mind magad is megcsinálhatod.

Ezért a weboldalak mögött mindig működik egy jó tartalomkezelő rendszer (CMS), amiből én a WordPress-el dolgozom és azt is ajánlom.

 

A wordpresshez rengeteg ingyenes és fizetős kinézet, ún. sablon tartozik, amiből lehet válogatni.

Ha megvan a kiválasztott, azt a tárhelyedre kell feltölteni és a szerkesztő felületen máris kezdődhet a munka.

  • Alapeset, hogy a sablonba “csak” a saját tartalmat és képeket töltjük be. És itt nagyon idézőjelbe tettem a csak-ot. Számos munka ott bukik el, hogy a szövegek egyáltalán nem webesek, egyáltalán nem marketingesek és így nem is töltik be szerepüket – azaz nem adnak el. Aztán a másik buktatója a képek. Ha azt gondolod, hogy ó igen, nekem vannak fotóim, akkor még nem biztos, hogy azok alkalmasak is a webes munkára. Ehhez a webfejlesztőd pontosan hozzá tud szólni.
  • Egy másik opció, hogy a fentieken túl a WordPress kinézetében, oldalsablonjában is végzünk kódos módosításokat. Nem nagyon létezik olyan tartalom, olyan termék vagy szolgáltatás, amit egy WP oldalba ne lehetne szépen implementálni. Némi átalakítás, betűtípusban, színekben, szerkezetben – és máris jól fogyasztható.
  • És a harmadik eset a weboldal létrehozásánál, amiért ez a bejegyzés is most megszületett, amikor egy tiszta fehér papíron indulunk el, és ebből működő oldal születik.

 

Na ez varázslat, nem igaz?

Ha kíváncsi vagy erre, kattints ide!

Egy weboldal sitebuild munkája van mögötte, (html5, css3), ez már kódolási munka, ami egy kitalált cég kitalált oldalának kapott webdesignjából épült.

 

A design és a kódolás után az oldal tartalmait be kell ágyazni a Wp-ba. Íme,  amikor be van építve egy WordPress tartalomkezelőbe, itt már a szerkesztőfelületre felvitt új cikkek például automatikusan kimennek élesbe, a webes felületre.

Itt már  kattinthatók a tartalmak, próbáld is ki!

Címkék: , ,

Leave a Reply